Glazen schuifwand montage

Kiest u ervoor om uw glazen schuifwanden zelf te monteren of gaat u toch liever voor glazen schuifwanden inclusief montage? Bij Sera Glass is het allebei mogelijk. Als u niet zo technisch bent aangelegd of geen zin of tijd heeft voor de montage, dan laat u het monteren van de glazen schuifwanden over aan onze deskundige installateurs. Wilt u liever wat geld besparen en vindt u het niet erg om de handen uit de mouwen te steken, dan kunt u de montage van de glazen schuifwanden ook zelf uitvoeren. Op deze pagina leest u meer over beide opties, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken en zeker weet dat alles goed verloopt.

Montage van glazen schuifwanden door Sera Glass

Als u zeker wilt weten dat uw glazen wanden op de juiste manier geïnstalleerd worden, dan kunt u er het beste voor kiezen om de montage van de glazen schuifwanden aan ons over te laten. Onze installateurs plaatsen glazen schuifwand door heel Nederland.

Het maakt dus niet uit of u in het Noorden van het land of in het Zuiden van het land woont, wij komen graag bij u thuis langs om alles netjes te monteren. Wij gaan uiteraard zeer zorgvuldig met de glazen panelen om en zorgen ervoor dat de ondergrond waterpas is alvorens het installeren. Indien gewenst maken we gebruik van een funderingsbalk, zodat alles extra stevig staat.

Aangezien er momenteel heel veel bestellingen binnenkomen van glazen schuifwanden inclusief montage, is er momenteel wel een wachttijd voor het monteren van glazen schuifwanden. De wachttijd bedraagt momenteel 1 tot 2 weken. Maar zodra u de glazen schuifwanden heeft besteld, zullen wij contact met u opnemen om samen een geschikte datum en tijdstip uit te kiezen.

Zelf de glazen schuifwand monteren

Wij bieden ook de optie om de glazen schuifwanden zelf te monteren. Deze optie maken wij extra aantrekkelijk door de glazen schuifwand als een zeer gebruiksvriendelijk bouwpakket te leveren. 95% van onze klanten kiest niet voor glazen schuifwanden inclusief montage, maar besluit om de montage van de glasschuifwanden helemaal zelf te doen. Met behulp van onze instructievideo weten wij zeker dat ook u de glazen schuifwanden goed en netjes zelf kunt monteren. In de video wordt namelijk in duidelijke stappen uitgelegd op welke manier de wanden geplaatst moeten worden.

Tips bij het zelf monteren van de glazen schuifwanden

Wanneer u de schuifwanden zelf gaat monteren, zijn er een aantal belangrijke dingen waar u op moet letten. Zorg er ten eerste voor dat er in uw tuin voldoende ruimte is om te werken. Dit is niet alleen fijn voor u, maar ook voor onze bezorgers die de panelen komen leveren. Er is immers genoeg ruimte nodig om alle materialen neer te leggen.

Ten tweede is het belangrijk dat u alvorens met de montage begint, alle benodigde materialen in huis heeft. U heeft in ieder geval nodig: een afkortzaag, slijptol, schroefmachine, schroefjes en een rolmaat. Zodra u alles in huis heeft en voldoende ruimte heeft gecreëerd in uw tuin, kunt u de glazen schuifwand gaan monteren. Neem voldoende tijd hiervoor, zodat u in uw eigen tempo alles in elkaar kunt zetten. Alle stappen van de montage vindt u in de instructievideo op onze website.

Slimme opties bij de glazen schuifwand montage

Wanneer u glazen schuifwanden gaat bestellen, heeft u de keuze uit een aantal extra toevoegingen. Een aantal van deze toevoegingen zorgen ervoor dat u de glazen schuifwanden optimaal kunt installeren. U leest er meer over hieronder.

Funderingsbalk

Wat vooral belangrijk is bij het monteren glazen schuifwand, is dat er een stabiele en rechte fundering aanwezig is. Als u over de ondergrond twijfelt, dan raden wij u aan om een funderingskoker mee te bestellen bij uw wanden. Dankzij de funderingskoker krijgen de glazen wanden een stevige fundering. Onze funderingsbalken kunnen worden ingesteld over de hele lengte van het onderprofiel en bieden de perfecte ondersteuning voor het glas.

Glasopvang

Glasopvang bestaat uit folie-achtige U-profielen. Deze profielen dienen als beschermlaag voor de glazen schuifwanden wanneer deze tegen een muur of staander worden geplaatst. Dankzij glasopvang is de kans op schade bij het installeren minimaal.

Meenemers

Bij de montage kunt u er ook voor kiezen om meenemers te plaatsen. Hierdoor zorgt u ervoor dat u de glazen puien allemaal samen in een keer kunt openschuiven en dichtschuiven. Bij het meeneemsysteem heeft u slechts één handvat nodig.

Tochtstrippen

Door tochtstrippen mee te bestellen en te plaatsen, voorkomt u dat er nog vuiligheid, regen, wind of ongedierte binnen kan komen via de kleine openingen tussen de panelen.

Slotsysteem

Tot ‘slot’ is het slim om een slotsysteem aan te schaffen bij uw glazen panelen. Ons stevige en veilige slot zorgt ervoor dat er niemand ongewenst uw overdekte veranda kan betreden.

Mocht u nog vragen hebben over een glazen schuifwand inclusief montage, neem dan contact op met een van onze medewerkers of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

  Gratis offerte aanvraag. Vul de informatie zo compleet mogelijk in.  MONTAGE VOORBEREIDING

  Controleer altijd of de vloer geheel waterpas is of haal eventueel alvast de tegels weg als je gekozen hebt om een funderingskoker te gebruiken.

  Zorg dat er in de tuin voldoende ruimte is om te werken, dit zorgt er ook voor dat de bezorgers van Sera Glass genoeg ruimte hebben om te materialen te neerleggen bij het bezorgen.

  MONTAGE

  Zorg dat je alle materialen in huis hebt. Profielen worden in volle lengte geleverd en dienen dus ter plaatse ingekort te worden.

  Neem rustig de tijd om in je eigen tempo in elkaar te zetten en volg alle stappen in de instructievideo. De volgende machines/materialen heb je nodig:

  • Afkortzaag
  • Slijptol
  • Schroefmachine
  • Schroefjes
  • Rolmaat